Articole utile

La ce ne foloseşte să fim fericiţi?

“Când încetăm să visăm, încetăm să trăim.”

Să dispui doar de un minim necesar, dar să ai visuri şi proiecte, asta nu înseamnă oare că duci o viaţă mai bogată şi mai luxoasă decât aceea în care îţi petreci  weekendurile navigând pe internet? Nu cumva luxul înseamnă să faci lucruri aparent inutile, să iei lecţii de muzică, să faci parte dintr-un club aeronautic, să citeşti sau să stai degeaba? Oamenii fericiţi sunt aceia care au preocupări absolut inutile, dar care-i pasionează. Cum să-i întrebi dacă să fii fericit foloseşe la ceva?

Unul dintre cele mai de preţ lucruri din viaţă este, probabil să te bucuri de fiecare clipă, să priveşti ca pe ceva magic intemperiile, râsul copiilor, momentele petrecute cu o persoană dragă. Să manifeşti interes faţă de viaţă, aşa cum o vezi, faţă de oameni, faţă de lucruri, de literatură. de muzică, de dans…căci lumea este plină de comori, de suflete nobile, de subiecte pasionante. Să traieşti bine nu înseamnă să trăieşti din bleşug, ci să-ţi dezvolţi creativitatea, să-ţi cultivi capacitatea de a acorda atenţie lucrurilor care ne înconjoară.

O forsiţia care înmugureşte primăvara este un miracol. Ca şi un guşter care se strecoară sub o piatră cenuşie într-o dimineaţă de vară. Temelia unei vieţi trăite cu atenţia trează e sănătatea mintală e menţinerea trează a atenţiei. Succese, eşecuri, bucurii, supărări…adevărul unei vieţi nu prea are legătură cu bogăţia. Calitatea vieţii e întotdeauna direct proporţională cu capacitatea de a te bucura.

Dominique Loreau

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: