Dialog cu Studenții

Identificarea tiparelor emoționale

Emoțiile rareori sunt exprimate în cuvinte în cadrul comunicării și de cele mai multe ori sunt folosite canale nonverbale: expresia feței, tonul vocii, mișcările corpului.Tot ceea ce ne supără are o încărcătură emoțională. Această încărcătură emoțională poate fi reală sau imaginară, ea va genera un tipar emoțional inițial, ca niște forme, ce reflectă în planul simțirii tipare mentale, iar situații similare vor crea tipare identice, furnizând ocazii de continuitate sau vindecare. Este necesar să alegem să nu ignorăm emoțiile pentru că problemele se vor amplifica de fiecare dată când ne vom confrunta cu ele. Mulți dintre noi, întâlnim des situații în care emoțiile generează mai multă suferință decât putem să suportăm. Astfel, depozităm emoția în corp, o facem uitată mai degrabă decât să o conștientizăm.

Corpul nostru depozitează tiparele emoționale chiar dacă le conștientizăm sau nu. El nu poate să ne mintă, el depozitează fiecare trăire emoțională și este un bun indicator al problemelor emoționale nerezolvate. Deseori suferințele fizice sunt primul indicator. Majoritatea suferințelor fizice au ca punct de plecare o componentă emoțională, cu deosebire atunci când este vorba de o boală cronică. Unele emoții sunt atât de puternice și evidente, încât sunt ușor de recunoscut. Se presupune că pe măsură ce trece timpul devenim mai înțelepți, învățăm din experiențele vieții, dar traumele emoționale nedizolvate revin la suprafață. Cum se întâmplă asta? Este clar că avem ceva de învățat. Care ar fi lecția de bază?

În fiecare miercuri ai un bilet de călătorie către sensul vieții tale. În data de 4.11.2020, ora 19.30, sensul vieții tale este despre “identificarea tiparelor emoționale”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: