Gânduri din inimă

Crâmpeie din azi…

Cu toții în adâncul sufletului nostru ne dorim să fie viața noastră într-un fel ce poartă un nume, pentru fiecare dintre noi are un bine sau un rău. Timpul vieții mi-a arătat de nenumărate ori că importanța clipei este dată de perspectiva a ceea ce trăiești, a ceea ce experimentezi. Ani buni m-am raportat la și m-am identificat cu oamenii și evenimentele din viața mea, până când într-o zi am ales să văd și să simt altfel… 

Despre Azi… nasol/mișto 

Veneam grăbită spre casă gândindu-mă să nu întârzii la următoarea întâlnire. În fața mea mergea o tânără, o depășesc și simt deodată să mă întorc către ea, revin asupra drumului  și după un timp bag de seamă  prezența domnișoarei în spatele meu,  devin atentă și mă  răsucesc către ea. Domnișoara tocmai îmi desfăcuse fermoarul la rucsac! Mă opresc calmă uitându-mă în ochii ei, adresându-i întrebări firești: “ ce faci? mă furi?“ .

O priveam cum tremura de frică, fața i s-a albit, îi tremurau mâinile și deodată a început să ridice vocea la mine zicându-mi: “nu este adevărat, vi se pare“. Liniștită, i-am arătat cum ambele fermoare erau deschise: numai bune de a fi strecurate mâinile ei în rucsacul meu. În acel moment a început să țipe, spunea multe…în fracțiuni de secunde m-am gândit ce aș putea face…și am hotărât, cu fermitate și stăpânire de sine, să-mi las educația la o parte zicându-i: “ hai, repejor cu viteză înainte!“ . Nu știu cum a dispărut dar am rămas în mijlocul trotuarului uitându-mă în gol.  

Să fie această întâmplare: nasol? 

Despre Azi…mișto/nasol

…spre întâlnire, nu întâmplător, mă intersectez cu o bună prietenă cu care nu m-am văzut de vreme îndelungată. Ne-am îmbrățișat din veșnicii, fără a ne spune din cuvintele inimii tăcute, nu știu cât am stat așa îmbrățișate, nu a contat, ea plângea…și atât.

Să fie această întâmplare: mișto? 

Din azi am învățat și am conștientizat tot ceea ce am nevoie pentru a adăuga la ceea ce sunt deja.

Inspirație ție, cititorule!

 

 

 

Sursa imaginei: google

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: